Descriere
Componenta blend; Columbia Excelso , Costa Rica Tarazzu, Brazilia Santos
Notele sale deosebite de ceai negru, alune, cacao si ciocolata o face sa fie alegerea perfecta pentru espresso-ul de dimineață sau pentru specialități pe baza de lapte.
Prăjirea Omni-roast asigura prepararea unui espresso minunat cu un aparat automat sau tradițional dar totodata o puteti prepara și filtru.
Varietate: Arabica 100% Specialty
Procesare: Spălată/Natural
Altitudine: 1200 – 1800 m
Note: ceai negru, alune, cacao și ciocolata și arahide
Cupping score: 84
Columbia Excelso
Cafeaua columbiană este cunoscută pentru faptul că este fina și ușor de băut, ceea ce o face ideala pentru a fi folosita in blenduri pentru a linisti aromele dominante ale cafelelor din alte țări. Datorită unei varietăți largi de soiuri și regiuni de creștere din Columbia, este dificil să stabiliți exact ce arome veți obține dintr-o cafea columbiană de origine, dar există câteva modele care se repetă. Aromele dulci cu note de ciocolata sunt foarte proeminente în majoritatea, cu unele note fructate care pot atinge caramelul, mărul și fructele roșii, cum ar fi fructele de pădure. Aromele columbiene tind să fie puțin citrice și fructate uneori, cu arome usor picante. Cupping score – 84.25
Costa Rica Tarazzu
Costa Rica de a produce unele dintre cele mai bune cafele din lume depășește cu mult granițele sale. Costa Rica are opt regiuni de cultivare a cafelei, dintre care cea mai faimoasă este Tarrazú. Este cunoscută în întreaga lume pentru boabele de calitate fină și priveliștile uluitoare.
Tarrazú prezintă o locație ideală pentru cultivarea boabelor de cafea arabica. Regiunea este cunoscută pentru producerea de cafele care au calități distinct de acide, în principal datorită compoziției solului sedimentar care caracterizează terenul. Cu altitudini cuprinse între 1.200 și 1.900 de metri, majoritatea plantațiilor sunt umbrite cu un amestec de arbori străini și indigeni.
Caracteristici comune ale cafelei Tarrazú
corp bun, aciditate ridicată,gust fin,aroma excelenta,aromă subtilă de ciocolată
În Costa Rica, gradul de cafea este determinat de duritatea boabelor, factor care este dictat de altitudinea la care sunt cultivate boabele. Cafeaua de cea mai bună calitate este etichetată Strictly Hard Bean sau SHB și este rezervată cafelei cultivate peste 1.200 de metri. Se estimează că aproape 95% din cafeaua cultivată în regiunea Tarrazú se încadrează în categoria SHB.
Brazilia Santos
Numele de “Santos” vine de la portul de unde se expediază în mod tradițional vasele încărcate cu cafeaua Braziliana.
Cafeaua Brasil Santos cu aroma sa, amintește de alunele mature. Aroma este de asemenea, caracterizată de tonuri dulci, asemănătoare mierii, cu aciditate scăzută, care se revarsă treptat într-o aromă de ciocolată distinctivă, dar delicioasă. Aceasta 100% Arabica braziliana la final va încânta cu un retrogust dulce-amar de lunga durata.
Cafeaua Brasil Santos iese în evidență cu un corp plin echilibrat și o cremă frumoasă și densă. Savoarea și gustul său distinctiv creează un cuplu perfect potrivit, făcând din Brasil Santos cea mai bine vândută și mai populară cafea din lume.
Cupping score; 86
Recenzii
Nu există recenzii până acum.