
Constantin Coffee Roasters
culegator cafea din Indonezia
Cultivarea cafelei în Indonezia a început la sfârșitul anilor 1600 și începutul anilor 1700, la începutul perioadei coloniale olandeze, și a jucat un rol important în dezvoltarea țării. Indonezia este adecvată din punct de vedere geografic și climatologic pentru plantațiile de cafea, lângă ecuator și cu numeroase regiuni muntoase interioare pe insulele sale principale, creând microclimate potrivite pentru creșterea și producția de cafea.
Plantele de cafea Arabica au fost aduse pentru prima dată în Indonezia de Compania Olandeză a Indiilor de Est, iar scopul lor era de a sparge monopolul arab mondial la comerțul cu cafea.
La început, guvernul colonial olandez a plantat cafea la sud de Bogor și Sukabumi, precum și în jurul Batavia (Jakarta). Plantațiile de cafea au fost ulterior înființate în estul, vestul și centrul Java, pe lângă unele părți din Sulawesi și Sumatra. Pentru a dezvolta plantațiile, au fost defrișate și cultivate suprafețe mari de teren împădurit. Creșterea plantațiilor de cafea a fost responsabilă pentru dezvoltarea multor infrastructuri în Java Centrală de-a lungul secolului al XIX-lea. Multe căi ferate și drumuri au trebuit construite pentru a transporta boabele de cafea din interiorul insulei în diferite porturi, astfel încât să poată fi exportate.
Cultivarea cafelei in Indonezia
Astăzi, peste 90% din cafeaua din Indonezia este cultivată de mici fermieri în ferme cu o medie de aproximativ un hectar. O parte din această producție este ecologică, iar multe cooperative agricole și exportatori sunt certificați la nivel internațional pentru comercializarea cafelei ecologice.
Există mai mult de 20 de soiuri de Coffea arabica cultivate comercial în Indonezia. Acestea se încadrează în șase categorii principale:
Procesarea cafelei in Indonezia
Cafeaua din Indonezia este procesată printr-un procedeu denumit “basah giling”, cunoscut în alte părți ale lumii sub denumirea de proces semi-spălat sau umed. Odată ce cafeaua a fost culeasă, aceasta este depulpată și apoi uscată. Prin acest proces cafeaua se usuca cu un continut de umiditate de aproximativ 30%. Cafeaua este apoi decojită pentru a îndepărta pergamentul si expusă din nou la uscat, pana cand boabele devin suficient de uscate pentru a fi depozitate fara putrezire.
Cafeaua obtinută prin acest proces are o aciditate mult mai mică și mai mult “corp” decât cafeaua obtinuta prin alte procese.
Cafele din Indonezia tind să aibă un profil de aromă puternică și îndrăzneață. Procesul de semi-spălare creează note de pământ, lemn, tutun și piele. Adesea au un finisaj de lungă durată care se simte ca o cacao neîndulcită sau ciocolată neagră.
Recolta de cafea in Indonezia
De mai bine de 13 ani ajutăm iubitorii de cafea să îşi găsească cafeaua ideală. Prăjim în loturi mici doar cafele de specialitate atent selecționate din recolte proaspete. Profilam și testam fiecare lot de cafea pentru a obține o cafea excelenta. De curând prăjim cu cel mai avansat prăjitor, Loring S70.
Nu ai niciun produs în coș.