
Constantin Coffee Roasters
Culegător cafea din Brazilia
Brazilia este țara cu cea mai mare economie din America Latină și este principalul producător și exportator de cafea, depășind peste o treime din producția mondială de cafea.
Cafeaua a ajuns pentru prima dată în Brazilia în 1727 din Guyana Franceză și s-a răspândit ulterior din nordul Braziliei către statele muntoase din sud-est. Producția de cafea a prosperat în aceste zone datorită temperaturii, a precipitațiilor abundente și a unui anotimp uscat, care au oferit condiții optime pentru creșterea sa.
Principalele regiuni producătoare de cafea sunt răspândite în 12 state braziliene. Se estimează că există în jur de 300.000 de plantații de cafea în aceasta țară, răspândite în peste 1.950 de orașe.
Statul Minas Gerais produce aproximativ 50% din totalul cafelei din Brazilia, datorită prețurilor scăzute ale terenurilor, a forței de muncă ieftine și a climatului montan, care sunt ideale pentru cafea. Urmatoarele două state producatoare sunt Sao Paulo și Parana.
Brazilia exportă în prezent majoritatea cafelei sale către Statele Unite și Germania. De asemenea, o mare parte din cafeaua produsă rămâne de fapt în interiorul țării, deoarece Brazilia este a doua țară cea mai mare consumatoare de cafea din lume după SUA.
Procesarea cafelei braziliene
Cafeaua din Brazilia este procesată prin următoarele metode: umedă (spălată), uscată (naturală) și semi-spălată (pulpată naturală).
Majoritatea boabelor exportate de Brazilia sunt boabe Arabica. Companiile de cafea folosesc 20% din boabele Robusta pentru a face cafea instant, în timp ce 80% din boabele Arabica sunt prăjite pentru amestecuri de cafea de specialitate. Boabele Robusta sunt cultivate în partea de nord a Braziliei, deoarece terenul este mai plat. Clima este, de asemenea, mai caldă în comparație cu regiunea sudică în care se produc majoritatea boabelor Arabica.
În partea de sud a Braziliei, Minas de Gerais, sunt cultivate boabele de cafea de calitate superioara, soiuri precum Catuai, Mundo Novo, Obata și Icatu.
Ce gust are cafeaua braziliana?
Notele de aromă ale cafelei din Brazilia sunt rezultatul procesării umede și uscate utilizate în toate regiunile. Boabele de cafea se caracterizează prin aciditate scăzută, corp neted și arome dulci, cu note de ciocolată și note de nuci. Totodata, in unele regiuni se produc boabe de cafea grele, cu corp mediu, fructate și complexe.
Plantații de cafea din Brazilia
De mai bine de 13 ani ajutăm iubitorii de cafea să îşi găsească cafeaua ideală. Prăjim în loturi mici doar cafele de specialitate atent selecționate din recolte proaspete. Profilam și testam fiecare lot de cafea pentru a obține o cafea excelenta. De curând prăjim cu cel mai avansat prăjitor, Loring S70.
Nu ai niciun produs în coș.